>   Nieuws   >   Verbouwing in het Maagdenhuis in Amsterdam

Verbouwing in het Maagdenhuis in Amsterdam

Met gepaste trots en veel plezier zijn we weer aan de slag gegaan in één van de iconische, monumentale panden van de Amsterdamse binnenstad. Het historische Maagdenhuis. Samen met Architect Studio Roelof Mulder & Bureau Ira Koers, hebben we weer aan dit geslaagde project gewerkt voor de Universiteit van Amsterdam. 

Door het pand zijn diverse brandveiligheidsvoorzieningen geïnstalleerd. Daarnaast zijn verschillende ruimtes voorzien van nieuwe vloerbedekking. Ook zijn in een aantal ruimtes het schilderwerk hersteld. Onze collega’s van Enderberg hebben diverse pantry’s en maatwerk meubilair gemaakt en geïnstalleerd.

Het prachtige, historische Maagdenhuis is gelegen aan het Spui midden in de binnenstad van Amsterdam. Het pand wat stamt uit 1780 is ontworpen door architect en stadsbouwmeester van Amsterdam, Abraham van der Hart. Oorspronkelijk diende het pand als weeshuis voor katholieke meisjes. Vandaag de dag is het bestuurlijk centrum van de Universiteit van Amsterdam hier gevestigd. 

We zijn trots in het verleden al verschillende keren betrokken te zijn geweest bij het werk aan dit statige pand in de binnenstad. We kijken ook uit naar het werk wat er in de komende periode op deze locatie nog aan komt. Zo gaan we aan de slag met de plaatsing van een installatiewand die wordt voorzien van deuren in de uitstraling van de bestaande aanwezige houten wanden. Een echt stukje vakwerk! 

Scrol naar beneden voor een aantal foto’s die gemaakt zijn door onze collega Ruud Verstegen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden binnen uw eigen pand? Neem dan contact met ons op en we plannen vrijblijvend iets met elkaar in.

 

        

Alle nieuwsberichten
Projecten
Contact
Gepubliceerd
2022-06-10
Geschreven door
Birgit Taal-Soethof
Amsterdam
Binnenstedelijk bouwen