>   Nieuws   >   MAAK KENNIS MET ONZE COLLEGA EVERT VOORTMAN

MAAK KENNIS MET ONZE COLLEGA EVERT VOORTMAN

Bij MVB Bouw zijn we trots om te werken met echte vakmensen. Mensen die een passie hebben voor hun vak en hier oneindig goed in zijn. Deze keer stellen we je graag voor aan onze Evert Voortman.

Wie ben je en hoe ben je in het vak terecht gekomen?
Ik ben Evert Voortman, 65 jaar oud en ik kom uit Volendam. Sinds ik 15 ben zit ik al in het vak. Vroeger bij ons in het dorp werd je automatisch naar de LTS gestuurd in Edam. Hier heb ik als 12-jarige jongen het timmervak geprobeerd en dat beviel me hartstikke goed. Toen ik van de LTS afkwam met 15 jaar had een grote aannemer bij ons in het dorp, Hein Schilder, een leerling bouwplaats opgericht en daar ben ik begonnen. Ik zie mezelf nog zo gaan, met mijn kistje met gereedschap achter op de fiets naar Edam.

Na de leerling bouwplaats ben ik nog 5 jaar in dienst geweest bij Hein Schilder, maar het werk werd erg repetitief. Ik moest in Alkmaar woningen aftimmeren. Eerst 300 woningen, maar na die 300 woningen, moest ik er weer 300 doen. Op een gegeven moment raakte ik zo verveeld dat ik naar Amsterdam ben gegaan. In die tijd gingen niet veel Volendammers naar een baas buiten Volendam. Het werd streng afgeraden. De bedrijfsleider is toen zelfs naar mijn ouders toegegaan, maar dat mocht niet baten. Ik ben met nog drie anderen weggegaan en er nooit spijt van gehad.

  

‘''Ik vind het timmervak het allerleukste aan de bouw.’’

 

Wat doe je bij MVB Bouw?
In 1979 ben ik begonnen bij de familie Van der Vliet. Ik ben begonnen als timmerman bij Amstelvliet. Hier deden we hele grote projecten en grachten panden in Amsterdam en dat vond ik hartstikke leuk werk, totdat we op een gegeven moment een groot nieuwbouwproject deden. Deze duurde 2 jaar en begon 5 meter onder de grond. Ook dit werd mij te repetitief en uiteindelijk kon ik aan de slag als onderhoudstimmerman. De afwisseling trok me veel meer, dan iedere dag dezelfde klus.

Toen ik begon als onderhoudstimmerman had ik het geluk dat is bij de Universiteit van Amsterdam aan de slag kon. Bij hen had ik 32 panden in en om Amsterdam in onderhoud en als er iets was werd ik rechtstreeks gebeld door de beheerder van de panden. Helaas stopte dit na 3 jaar door omstandigheden. Ik vond het hartstikke jammer dat het overging, maar zo gaat dat. Veertien jaar geleden ben ik doorgegaan als onderhoudstimmerman bij MVB Bouw en dat doe ik nu nog steeds! Tegenwoordig ben ik wel al gedeeltelijk met pensioen, maar voor 2 dagen in de week word ik nog overal en nergens ingezet. 

Wat vind je het leukste aan je werk?
Het leukste aan mijn vak vind ik dat het zeer afwisselend werk is. Iedere dag doe ik wat anders en ik kan overal naar worden toegestuurd in Amsterdam. Als er een probleem is, ben ik erbij! Daarnaast moet je ook veel problemen kunnen oplossen en creatief zijn. Als onderhoudstimmerman ben je ook heel vrij en heb je veel verantwoordelijkheid. Je bouwt echt je eigen klantenkring op. Mijn werk is zeer gevarieerd en je moet heel veel kennis hebben en veel kunnen uitvoeren. Ik vind het timmervak het allerleukste aan de bouw. 

Aan welk project denk je met veel trots aan terug?
Een heel bijzonder project was toen ik net was begonnen bij MVB Bouw een jaartje of 13 terug. Dit was in het Felix Meritis aan de Keizersgracht 324 in Amsterdam en het is een van de mooiste projecten die ik heb gedaan. Boven het Shaffy Theater in het pand moesten wij een aantal balkkoppen vernieuwen inclusief sleutelstukken en korbelen die in de muren verwerkt waren. Nu is een normale balk 17 bij 7 cm, maar deze balken waren wel 50 bij 50 cm en 15 m lang! Het eerste stuk van 2,4 m was helemaal verrot, maar we moesten eerst die balk opvangen, voordat we hem konden doorzagen, anders stort alles natuurlijk in. Dat stuk alleen al woog 2000 kilo en dat moest je even naar boven krijgen. Het was een prachtig mooi project, waar ik nog met heel veel trots op terugkijk.

Alle nieuwsberichten
Projecten
Contact
Gepubliceerd
2021-09-15
Geschreven door
Birgit Soethof
Bron
MVB Bouw
News